Fem glädjerusiga vinnare av Arla Guldko 2012 korade


För trettonde året i rad har nu fem vinnare korats i Arla Guldko 2012, matbranschens Oscar. Den stora finalen hölls på onsdagskvällen på Grand Hôtel i Stockholm. Barista Fair Trade Coffee, Rydboskolan, Danvikshem, Salads and Smoothies och Coop Extra Danderyd fick ta emot den eftertraktade Guldkon i var sin kategori.

De fem tävlingskategorierna är Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål samt Bästa Matglädjebutik. Personalengagemang, ständiga kvalitetsförbättringar och stort kundfokus var några av de kriterier som krävdes för att bli en vinnare. Kvaliteten var mycket hög på alla finalister i år och konkurrensen var stenhård. Vinnaren i varje kategori fick statyetten Guldkon, tillverkad i brons hos Herman Bergman Konstgjuteri i Stockholm, diplom och ett stipendium på 25 000 kr. Övriga deltagare i finalen fick diplom och utbildningsbidrag.

Här är alla vinnare av Arla Guldko 2012 och juryns motiveringar:

Bästa Miljöarbete

Barista Fair Trade Coffee (rikstäckande kedja)

”Betydelsefulla val behöver inte vara stora. Med en tydlig vision och en kombination av nyfikna och medvetna beslut, ger man dagligen människor möjlighet att påverka världen.”

Bästa Matglädjeskola

Rydboskolan i Åkersberga, Stockholm

”När kunskap, engagemang och vilja får sjuda tillsammans med lika delar lyhördhet och närvaro, och kryddas med äkta kärlek till både mat och gäster blir resultatet en upplevelse för alla sinnen – som smakar mer. Trots slitna lokaler och trång råvarubudget lyckas kockarna i det här köket skapa magi i skolrestaurangen varje dag.”

Bästa Seniorservering

Danvikshem i Nacka, Stockholm

”Matglädje i livets alla skeden. Engagemang, service och fokus på helheten i verksamheten kännetecknar årets vinnare. Här står gästen verkligen i centrum, både när det gäller att se till varje boendes behov och att de anhöriga ska känna sig välkomna. Vardagen lyfts med allehanda festligheter. Det fina bemötandet följer med från köket och restaurangen ut på avdelningarna. Personalen är trogen tack vare delaktighet och långsiktighet vilket borgar för kvalitet och matglädje i livets alla skeden.”

Bästa Snabbmål

Salads and Smoothies i Malmö

”Det här är ett av de bästa exemplen på framtidens snabbmat. Här går det nämligen undan! Serviceminded personal ser till att du får din mat snabbt och smidigt trots att kön vid lunchtid är lång. Bakom menyn finns en medvetenhet gällande både innehåll och miljö. Det genomtänkta konceptet och den goda maten bidrar till en positiv upplevelse.”

Bästa Matglädjebutik

Coop Extra Danderyd, Stockholm

”Genom en inspirerande och genomarbetad varuvisning och ett alltigenom trevligt kundbemötande har årets vinnare skapat en varm, välkommande och nutida butik. Detta är butiken där dofter, synintryck, ljudupplevelser och tilltal skapar trivsel och köplust. Delin, färskvarorna och ett upplevelserikt kundvarv i sin helhet har gjort denna butik omtalad långt utanför sitt närområde.”

Om Arla Guldko
Arla Guldko, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar extra mycket på matglädje och hållbarhetsarbete inom butik, restaurang och storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

Kontaktuppgifter till vinnarna:

Bästa Miljöarbete: Barista Fair Trade Coffee, Malmö, Björn Almér, tel. 0708-37 57 07, bjorn@barista.cc

Bästa Matglädjeskola: Rydboskolan, Åkersberga, Ingela Oster, tel. 08-540 81 898, ingela.oster@osteraker.se

Bästa Seniorservering: Danvikshem, Nacka, Irene Gidlund Granqvist, tel. 08-452 92 29, irene.granqvist@danvikshem.se

Bästa Snabbmål: Salads and Smoothies, Malmö, Sammy Challal, tel. 0730-35 10 05, sammy.challal@saladsandsmoothies.se

Bästa Matglädjebutik: Coop Extra Danderyd, Stockholm, Mio Svahn, tel. 0739-55 98 49, danderyd.bc@coop.se

VINNARBILDER, CITAT, FILMKLIPP

Mer information, citat och bilder på samtliga vinnare finns från kl.20.30 på Arla på MyNewsDesk www.mynewsdesk.com/se/pressroom/arla/tag/arla-guldko-2012

Här finns också bilder på övriga finalister.

Högupplösta bilder finns från kl.20.30 även på Arlas bildbank www.mediabank.arla.net, Arla på Flickr www.flickr.com/photos/arlasverige

Högupplösta videoklipp (med B-roll) från Arla Guldko-finalen kan hämtas på Clipsource från kl. 23.00

www.clipsource.se/p/arla/

Presentationsfilmer på samtliga finalister finns från kl.23.00 på Youtube www.youtube.com/user/matbranschensoscar och högupplösta på Clipsource www.clipsource.se/p/arla/

För ytterligare information kontakta:

Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods AB,
tel: 08-789 58 84, 070-689 58 84, e-post: inger.soderlund@arlafoods.comInga kommentarer

Länkar till denna sida

Vilken fest! | Louise Konsumentkoll

[…] Louise Konsumentkoll den 12 april 2012 I går var jag på kalas. Utdelningen av Arlas pris Guldkon. Vilken fest! Och vilka glada miner på alla finalister.  Imponerad, rörd och jätteglad blir jag […]

Arlas Guldko – Vilken fest! | Louise Konsumentkoll

[…] Louise Konsumentkoll den 14 april 2012 I går var jag på kalas. Utdelningen av Arlas pris Guldkon. Vilken fest! Och vilka glada miner på alla finalister.  Imponerad, rörd och jätteglad blir jag […]